Oriënteren op een keuken

Oriënteren op een keuken? Het is heel verstandig om voordat u keuze maakt, u eerst goed te oriënteren wat er allemaal te koop is op de keukenmarkt. Maar hoe oriënteer je op een nieuwe keuken? Het is natuurlijk een optie om een willekeurige keukenshowroom in te duiken en gewoon rond te kijken. Het nadeel hiervan is echter dat er gelijk verkopers op je af komen. Laat je dan niet overhalen om meteen te kopen, want je zit immers nog in de oriëntatie fase naar verschillende keukens.

 

Gratis keukenbrochures ontvangen?

Een andere optie is het ontvangen van gratis keukenbrochures, waarmee u op uw gemak, thuis op de bank, verschillende keukenwinkels en keukenstijlen met elkaar kunt vergelijken. Ontvang gratis keukenbrochures of bekijk hier de goedkoopste keukens.

 

Oriënteren op een keuken

Waarom? Omdat u zo een beter beeld krijgt van wat er ongeveer speelt aan nieuwe trends bij de keukens. Wat zijn de keuzes waarvoor u komt te staan bij het kopen van een nieuwe keuken, wat vind ik mooi, wat wilt u wel en wat wilt u absoluut niet in uw nieuwe keuken. Vragen waarop u antwoord krijgt wanneer u een uitgebreide oriëntatie op een keuken uitvoert.

 

Tip  1

Gratis ontvangen van een keukenbrochure.

Het ontvangen van keukenbrochures is tevens handig om te kijken welke keukenzaak bij u en uw wensen past. De keukenbrochures zijn namelijk het visite kaartje van de keuken showrooms. Welke uitstraling heeft het bedrijf? Wat zijn de gemiddelde kosten bij deze keukenzaak? Hoe zit het met de garanties? Dit kunt u allemaal vinden in de keukenbrochures. Wanneer u dit op uw gemak thuis op de bank heeft uitgezocht, kunt u naar de desbetreffende showroom en bent u al beter georiënteerd dan wanneer u gelijk naar de showroom was gegaan en onder druk kwam te staan van de verkoper.

 

Tip 2

Oriënteer je niet op teveel keukenzaken. Ben u er al 100% van overtuigd dat een bepaalde keukenzaak niets voor u is, laat deze dan lekker weg in uw oriëntatie. Dit scheelt een hoop energie. Oriënteer ook op niet meer dan vijf keukenzaken. Zo houdt u het voor uzelf overzichtelijk.

 

Tip 3

Bedenk een reëel budget voor uw nieuwe keuken. Vergeet hierbij niet de montage en de maatwerkkosten. Deze moeten ook betaald worden en komen bovenop de aanschafprijs van de keuken.

 

Tip 4

Denk niet gelijk dat alleen de Ikea goedkope keuken aanbiedt. Er zijn veel meer keukenzaken in Nederland die goedkope keukens aanbieden. Bekijk hier bijvoorbeeld een overzicht goedkope keukens of bekijk hier de momenteel goedkoopste keukens.

 

Tip 5

U kan ervoor kiezen om een showroomkeuken aan te schaffen. Dit zal een hoop tijd schelen. De kans is echter wel groot dat hij niet goed/mooi in de ruimte past waar u de keuken wilt plaatsen. Overweeg dan ook de optie om uw eigen keuken te ontwerpen. Dit kan bij vele keukenzaken, zowel in de winkel tezamen met een adviseur, of op de bank op de websites van de keukenzaken. Zo kunt u geheel naar eigen wensen een keuken samenstellen en de precieze maatvoering doorvoeren.

orienteren op een keuken
 

Kortom, neem de tijd bij het oriënteren op een keuken. Lees en zoek veel informatie op het internet, bekijk recensies, ontvang keukenbrochures/tijdschriften thuis, kijk rustig rond in showrooms, maar wees vooral kritisch. Geniet van het oriënteren op de keuken en laat u verrassen door de vele mogelijkheden.

Spring naar toolbar