Kosten keuken berekenen

Kosten keuken berekenen? U bent op zoek naar uw droomkeuken maar kan door de bomen het bos niet meer zien? Tegenwoordig hebt u al keuze uit talloze keukendesigns, opstellingen en apparatuur. Elk design en iedere opstelling kan weer van prijs verschillen. Ook kan de gekozen apparatuur erg de prijs bepalen.

Bereken uw nieuwe keuken

Om een goed idee te krijgen van wat uw droomkeuken zal gaan kosten bestaat er nu de mogelijkheid gebruik te maken van een tool die u helpt bij het berekenen van de kosten van uw droomkeuken. In deze tool kunt u precies aangeven hoe uw keuken eruit moet komen te zien.

Keukenbrochures?

Wilt u graag wat inspiratie opdoen voor uw droomkeuken? Ontvang de gratis keukenbrochures met meer dan 500 pagina’s aan ideeën, tips en inspiratie.

Kosten keuken berekenen. Hoe werkt dat?

Kosten keuken berekenen. Hoe werkt dat? Als eerste kunt u uw beschikbare budget invullen, dan kunt u uw gewenste prijscategorie aangeven. Met de prijscategorie word hier gelijk ook deels de kwaliteit en het materiaal bepaald. Gaat u voor de laagste categorie kunnen materialen meer van kunststof gemaakt zijn in plaats dan van bijvoorbeeld eikenhout. Gaat u voor een duurzame keuken dan blijkt in de praktijk dat keukens uit het midden en hoog segment over het algemeen een veel langere levensduur hebben.

Keukensamenstelling

U begint met een opstelling uit te kiezen die het beste past bij uw smaak en de beschikbare ruimte. Op basis van de gekozen keukenopstelling kunt u de maten invoeren. Als tip raden wij u aan om dit bij u thuis zo correct mogelijk in te meten zodat u een zo exact mogelijke indicatie krijgt van wat de kosten zullen zijn.
Dan kunt u aangeven wat voor keukenmeubilair u in de nieuwe keuken wenst. Bijvoorbeeld een apothekerskast?, kasten met een glazen deur?, speciale pannenkasten? Vervolgens kunt u de soort kastfronten aangeven die bij u smaak passen.

Daaropvolgend kunt u de apparatuur kiezen. Kies de apparatuur dat voor u praktisch is en uw kookbeleving zal verruimen. Na het aangeven van de apparatuur kunt u alvast denken aan de verschillende accessoires, bijvoorbeeld een spoelbak, kraan en de verlichting. TL? Spots? Led? Geef hier aan welke verlichting het beste in uw droomkeuken zal passen.

Welk werkblad zal mooi staan in uw keuken? Geef aan welk werkblad u wenst.

Als laatst om de keuken af te maken kunt u aangeven wat voor soort spoelbak en kraan u graag zou willen hebben voor in uw keuken.

Keukenmontage?

Wilt u de keuken zelf gaan monteren of gaat u dit uitbesteden aan de keukenzaak? Tevens kunt er voor kiezen de montage uit te besteden aan een keukenmontagebedrijf.

Prijsindicatie

Ten slotte krijgt u een overzicht van de door u gekozen keukensamenstelling en ziet u gelijk een prijsindicatie van wat uw droomkeuken om en nabij zal gaan kosten. Uiteraard blijft het een “indicatie”.

De prijsindicatie kan verschillen per keukenzaak en het materiaal dat er voor gebruikt word. Zo is eikenhout bijvoorbeeld duurder dan kunststof. U kunt de indicatie uitprinten een met u meebrengen wanneer uw gaat keukenshoppen. Zo krijgt de adviseur een goed beeld van uw wensen en kunt u samen gaan kijken naar de oplossing om uw droomkeuken te realiseren.
Hopelijk krijgt u nu een goed beeld van wat de kosten voor een keuken zijn en wat u met uw huidige budget kan. Wij wensen u veel succes in de zoektocht naar uw droomkeuken.

Beginnen met de kosten voor uw keuken berekenen? Begin met plannen.

De goedkoopste keukenzaken van het moment vergelijken? Bekijk de goedkoopste keukenzaken van het moment of vind hier direct de goedkoopste keukens.

Spring naar toolbar