Keukenstijlen

Keukenstijlen? Welke stijlen zijn er allemaal? Weten welke keukenstijlen bij u passen? Welke mogelijkheden heeft u?

Ontvang nu de gratis keukenbrochures >>> of bekijk hier >>> direct de goedkoopste keukens.

De keuze voor uw droomkeuken is waarschijnlijk niet de makkelijkste. Niet alleen de opstellingen, kleuren, apparaten en prijzen zijn belangrijk maar natuurlijk ook de stijl. Er zijn gelukkig veel keuzes, maar dat maakt de uiteindelijke keuze uiteraard wel moeilijker. Tevens is het belangrijk te kijken wat bij u huis past, want bij een boerderij zult u bijvoorbeeld niet zo snel een moderne Italiaanse keuken vinden.

Maar naast wat bij u huis past is het vooral belangrijk te kijken wat bij u zelf past. Lees hier alles betreft de verschillende keukenstijlen.

Verschillende keukenstijlen

Onderstaand vindt u de 10 meest gekozen keukenstijlen. Bekijk alle keukenstijlen en ontdek welke van de keukenstijlen het beste uw smaak en huis past.

 

Design keukens

Design keukens? Deze keukenstijl word ook wel eens in de war gehaald met de moderne keukenstijl. Echter zijn er toch een aantal verschillen waarin een design keuken zich onderscheid.

Een design keuken is over het algemeen strak afgewerkt, bijna altijd greeploos met hoogglans of luxe houten kastfronten. De keuken wordt hierdoor één geheel. Hier word op ingespeeld met het werkblad en natuurlijk de verlichting.

Die zijn vaak erg opvallend en uiteraard ook in designer stijl. Bij zo’n keukenstijl worden vaak ook de nieuwste snufjes en technieken op het gebied van apparatuur gebruikt, dat geeft de keuken dan weer alle luxe en comfort die u kan wensen.

Dit type keukens zijn er in ontelbaar veel opstellingen. U kunt kiezen uit ronde vormen, rechte vormen, de keuken als één langwerpig stuk? of liever een gekke opvallende en gewaagde vorm?

Zonder accessoires kan de keuken nogal kaal zijn. Dit is geheel aan u. Ga een dagje naar de woonboulevard en kies de perfecte accessoires die aansluiten bij uw design keuken.

Design keukenstijlen

Moderne keukens

Moderne keukens? Dit type keukens zult u steeds meer vinden in de Nederlandse huishoudens. Een moderne keuken is er te krijgen in vele verschillende opstellingen met vele opties.

Wat een moderne keuken kenmerkt is dat een moderne keuken rechte vormen heeft en strak is afgewerkt. Moderne keukens zijn makkelijk aan te passen in uw smaak en de stijl van het huis. Bij moderne keukens wordt vaak gebruik gemaakt van houten en kunststof kastfronten.

In de meeste gevallen wordt er gekozen voor hoogglans fronten, maar ook alleen lak is erg mooi. Zo geven de houtnerven van de fronten karakter aan de keuken.

Steeds vaker worden de grepen in een keuken weggelaten, deze greeploze look maakt de keuken weer eens stuk strakker. Wat bij deze keukens vaak ook erg veel gebruikt wordt is led-verlichting.

moderne keukenstijlen

Gratis keukenbrochures aanvragen

keukenstijlenMeer dan 500 pagina’s boordevol keukenstijlen en verschillende opstellingen? Doe inspiratie op en laat u inspireren door de hoeveelheid keuze die u heeft. Het is begrijpelijk dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Doe er uw voordeel mee en ontvang de gratis keukenbrochures al binnen een paar dagen bij u thuis.

Landelijke keukens

Landelijke keukens? Terug in de tijd, maar wel koken met de modernste apparatuur. Deze populaire stijl is afgekeken van de boerenstijl van vroeger, waar keukens vooral uit natuursteen en hout gemaakt werden.

Met deze rustige kleuren combinatie van zwart en wit staat u altijd in een prettige ontspannen sfeer te koken of ’s ochtends een lekker kopje koffie te drinken. De keuken straalt rust uit.

Wat deze stijl keukens typeert is het gebruik van een fornuis met natuurlijk een matchende afzuigkap. De eethoek sluit vaak perfect aan bij de stijl van de keuken. Met een mooie robuuste houten tafel en bijpassende stoelen worden de eethoek en keuken samen één.

Landelijke keukenstijlen

 

Tijdloze keukens

Tijdloze keukens? Een keuken die niet uit de mode raakt? Deze keukens zijn gemaakt om jaren lang mee te gaan, en dat ze zelfs na bijvoorbeeld 10 jaar nog zo goed als nieuw lijken.

De naam verklapt het al, er word gekozen voor een tijdloos model. Wanneer u meegaat met de trend van nu kan de keuken na een paar jaar al weer erg oud lijken. Er worden neutrale kleuren gebruikt zodat u er niet op uitgekeken raakt. Een knal groene keuken is nu wellicht wel erg mooi en in de trend, maar over 10 jaar nog steeds?

Verder heeft een tijdloze keuken een strakke opstelling zonder rare hoeken en vormen. Wat belangrijk is aan de opstelling is de combinatie van de keukenfronten, keukenbladen en handgrepen. Dat bepaald grotendeels de uitstraling van de keuken en dat moet de keuken er over 10 jaar nog steeds als nieuw uit moeten laten zien.

Tijdloze keukenstijlen

 

Houten keukens

Houten keukens? Wat geeft er nu meer karakter en een warmer gevoel in uw keuken dat een met hout afgewerkte keuken? Hout is makkelijk te bewerken met veel mogelijkheden.

Daarnaast is hout ontzettend sterk en niet te vergeten duurzaam. U kunt de keuken laten maken met houten tinten erin verwerkt, maar ook kunt u gaan voor een massief houten keuken. Bij massieve houten fronten zijn niet alleen de kastfronten en wellicht het keukenblad van hout, maar ook de hele binnenkant van de keukenkasten zijn van het sterke en duurzame hout gemaakt.

Doordat hout makkelijk te bewerken is zijn beschadigingen zeer makkelijk te verhelpen. Niet de gehele keuken hoeft bij een houten keuken van hout te zijn. Kies als werkblad bijvoorbeeld een stenen blad voor de perfecte balans en een mooie afwerking van de keuken.

Houten keukenstijlen

 

Greeploze keukens

Greeploze keukens? Deze keukenstijl zult u met name tegenkomen bij design en moderne keukens. Dankzij de greeploze kastfronten lijkt de keuken nog strakker en één geheel. Ook hier zijn meerdere mogelijkheden in. De mogelijkheden zitten in de keukenkasten. Hoe breed? Welke kleur? Hoogte? Laat de greeploze keukenkasten er uitspringen.

Greeploze keukenstijlen

Ontvang nu de gratis keukenbrochures en doe inspiratie op voor de verschillende stijlen of bekijk hier direct de goedkoopste keukens.

 

Hoogglans keukens

Hoogglans keukens? Deze keukenstijl zult u net als greeploze keukens met name tegenkomen bij design en moderne keukens, en vaak als combinatie met elkaar. Een greeploze hoogglans keuken geeft een chique en strakke uitstraling.

Het geeft een ruimtelijk beeld omdat er weinig storende en afleidende factoren in zitten. Een hoogglans keuken zal vaker schoongemaakt moeten worden omdat vingerafdrukken en vlekken snel te zien zijn. Daarentegen is een hoogglans makkelijk schoon te maken.

Hoogglans keukenstijlen

 

Klassieke keukens

Klassieke keukens? Een klassieke keuken haalt het warme gevoel van vroeger op, maar bieden daarentegen wel de hedendaagse luxe. Deze keukens zijn sierlijk afgewerkt. De fronten zijn hier eigenlijk nooit strak en altijd wel bewerkt.

Ook zitten er vaak pilasters tussen de keukenkasten in. De grepen? Goede klassieke grepen maken de kast helemaal af. Dat maakt de keuken samen met het juiste keukenblad helemaal af.

Naast de klassieke afwerking en uitstraling kunt u gebruik maken van de meest luxe en moderne keukenapparatuur om het kook comfort te maximaliseren.

Klassieke keukenstijlen

 

Industriële keukens

Industriële keukens? Hout, beton, steen & RVS? Dat zijn waarschijnlijk de dingen waar u aan denkt bij een industriële keuken. De look van een oud gebouw of fabriekspand is de look waar mensen hiervoor gaan. De verlichting is belangrijk bij een industriële keuken. Een design lamp past hier totaal niet bij.

Een snoer met een peertje eraan of een ijzeren lampenkap is daarentegen perfect. Wat een industriële keuken ook kenmerkt is het gebruik van rvs onderdelen. Werkblad? De keuken zelf? Grote afzuigkap? U kunt het zelf samenstellen.

Ook hout is erg gewild, dat de stoere geeft karakteristieke uitstraling. Het laatste punt wat niet vergeten moet worden is het keukenblad. Bij een industriële keuken is het erg gebruikelijk een werkblad te hebben van Beton, Beton ciré of rvs.

Industriële keukenstijlen

 

Italiaanse keukens

Italiaanse keukens? Stijlvol zijn deze keukens zonder enige twijfel. Met een mooi strak design, maar toch net die moderne uitstraling is dit wellicht de stijl die bij u smaak past. Hoogglans en greeploze kastfronten maakt de keuken een mooi geheel.

Legio aan mogelijkheden zijn hier denkbaar. Ronde vormen, recht en strak, allemaal is het mogelijk. Ook een eiland is onmisbaar bij een Italiaanse keuken net als een stenen werkblad wat de pittoreske Italiaanse stijl laat terugkomen in de keuken. Tevens kunt u hier qua kleuren mee op inspelen.

Italiaanse keukenstijlen

 

Dit waren de 10 meest gekozen keukenstijlen, Wellicht is de keuze nu makkelijker geworden en weet u nu welke verschillende keukenstijlen u aanspreken en bij u en uw huis passen.

Helaas nog niet helder wat goed bij u en uw huis past?

Doe inspiratie op voor uw droomkeuken en ontvang nu de gratis keukenbrochures,
bekijk hier direct de goedkoopste keukens.

Spring naar toolbar