Keukenfronten vervangen

Keukenfronten vervangen? Laat de folie van uw keukenfronten los? Ziet de keuken er niet meer zo strak uit als toen u de keuken kocht?

Zou u graag alleen de keukenfronten willen vervangen omdat de apparatuur etc. in uw keuken nog wel in goede staat is?
Lees dan hieronder meer informatie over het vervangen van de keukenfronten

 

keukenbrochures-aanvragenkeukenboeken ontvangen?

Soms is het kopen van een nieuwe keuken goedkoper dan wanneer u een alleen de keukenfronten gaat vervangen. Bekijk de lage prijzen van de keukens in de keukenboeken. keukenboeken ontvangen.

 

 

Goedkoop je keukenfronten vervangen?

Goedkope keukenrenovatie van Duitse kwaliteit?

Bezoek KuchenMeister >>>

 

 

Keukenfronten problemen

Een aantal jaren geleden heeft u een mooie, nieuwe, strakke keuken gekocht. Van buiten lijkt het van hout, in werkelijkheid zit er om zacht geperst hout een laag stevige folie. Die is zeer strak gelijmd en na verloop van tijd kunnen daar, met name bij hoge luchtvochtigheid, problemen mee ontstaan.

Nu inmiddels ruim zes jaar later, ziet de keuken er ineens bladderig uit; de folielaag van alle keukenfronten laten ineens los.

 

Het eerste wat u denkt is: Hoe krijg ik dit weer mooi zonder gelijk een hele nieuwe keuken aan te schaffen? Helaas is dit probleem moeilijk aan te pakken en is het, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, goedkoper om toch een compleet nieuwe keuken aan te schaffen.

Dit komt namelijk om de folie om de keukenfronten op een speciale manier op de deuren wordt aangebracht. Deze speciale manier brengt is gelijk de oorzaak van het loslaten van de folie na enkele jaren gebruik.

 

Hoe worden de fronten gemaakt?
Een foliedeur wordt met hitte omtrokken in de fabriek. De achterkant van de foliedeur is recht en de voorkant heeft meestal een motief. Om de folie toch strak om de gehele deur te krijgen, heeft de deur hitte en spanning nodig.

Zodoende wordt een foliedeur niet voor 100% recht, het folie moet immers om zowel de voor als achterkant strak zitten, waardoor de hitte ervoor zorgt dat de deur iets wat scheef trekt.

 

De deur staat dus volledig onderspanning, dit blijft wanneer de keukenfront uit de fabriek komt. Doordat de deur continue onder spanning staat, blijft de folie strak om de rechte achterkant en de voorkant met motief.

Op den duur neemt deze spanning echter af. Dit gaat langzaam, waardoor de gevolgen pas naar enkele jaren zichtbaar wordt. De folie gaat slap hangen, laat los, of begint af te bladderen. De deuren verliezen hun strakke uitstraling.

keukenfolie laat los

Voorkom het loslaten van het folie
Veel keukenzaken beweren dat het probleem van de loslatende folie op de foliedeuren de laatste jaren is verholpen. Dat de folie op de keukenfronten tegenwoordig net zolang meegaan als de rest van de keuken.

Het tegendeel is echter waar. Het beste advies om de voorkomen dat de folie loslaat op de foliedeuren is: koop géén foliedeuren in uw keuken.

Kosten vervangen keukenfronten

Het vervangen van de keukendeuren is namelijk vrij prijzig. Niet alleen de deurtjes, maar ook de scharnieren zullen worden vervangen bij de renovatie van de keukenfronten.

Immers zoals net al verteld zijn de foliedeuren niet volledig recht door het straktrekken van de folie, zodoende zal elke foliedeur anders zijn en heeft ook elke foliedeur zijn eigen scharnieren nodig om recht in de keukenombouw gemonteerd te worden.

Dit brengt veel kosten met zich mee, alles moet goed en nauwkeurig worden opgemeten en vervolgens moeten ze op maat worden gemaakt om in uw keuken te passen.

Mocht het echter toch noodzakelijk zijn om een enkele kastdeur te vervangen, dan is het renoveren van het keukenfront wel aan te raden, maar zodra dit noodzakelijk begint te worden bij vrijwel alle kasten, overweeg dan goed of u de renovatie wilt uitvoeren, of een nieuwe keuken wilt aanschaffen.

 

Meer weten?
Wilt u meer weten over de precieze prijs wat het vervangen van de keukenfronten voor u gaat kosten? Neem dan contact op met een gespecialiseerde keukenmonteur en maak vrijblijvend een afspraak. In één avond zal hij langskomen en u precies kunnen vertellen wat het voor u gaat kosten om de keukenfronten te vervangen.

 

Bekijk de lage prijzen van de keukens in de keukenboeken. Gratis keukenboeken ontvangen of bekijk hier >>>  de momenteel goedkoopste keukens.

Spring naar toolbar