Belangrijke punten keuken kopen

Belangrijke punten keuken kopen? Opzoek naar een nieuwe keuken? Onderstaand staat een overzicht met de belangrijkste punten bij het kopen van een keuken voor u klaar. Bekijk ze snel en doe er uw voordeel mee.

Eerst nog wat inspiratie opdoen? Ontvang Magazines meer dan 500 pagina’s aan ideeën en inspiratie voor uw droomkeuken. Vergelijk alle keukens of bekijk hier direct de goedkoopste keukens.

Belangrijke punten keuken kopen:

Wij hebben 6 belangrijke punten keuken kopen voor u klaargezet die wellicht voor u interessant kunnen zijn.

1. Ruimte. Met het eerste punt beginnen wij met de ruimte. Bekijk welke opstelling het paste past bij uw smaak maar vooral die het beste in uw ruimte past. Hebt u maar een kleine ruimte dan zal u kunnen kijken bij kleine, L-vormige of parallel keuken opstellingen. Bij een grotere ruimte kunt u o.a. een eilandkeuken overwegen om uw ruimte zo optimaal mogelijk te benutten.

 

2. Meten is weten. Wij raden u aan om voordat u gaat keukenshoppen uw ruimte exact op te meten. Neem de maten mee naar de keukenzaak en overleg de maten en de gewenste opstellingen met de adviseur. Kijk dan samen welk model het beste bij uw wensen past.

 

3. Werkblad. Een belangrijk onderdeel voor de nieuwe keuken is natuurlijk het werkblad. Deze zijn er in verschillende kleuren en materialen. Wilt u een niet al te duur werkblad kunt u kijken naar een werkblad gemaakt van duropal. Als u gaat voor een meer duurzamer werkblad is graniet of composiet wellicht te oplossing.

Naast de duurzaamheid is ergonomisch te werk gaan ook een belangrijk onderdeel van uw werkblad. Zorg voor de juiste hoogte zodat u niet langdurig in de verkeerde houding staat. Meet de hoogte af op de persoon die de keuken het meest zal gebruiken. Overleg ook dit met de adviseur zodat u verzekerd bent van een werkblad met de juiste werkhoogte.

Gratis keukenboeken thuis

Belangrijke punten keuken kopenGratis meer dan 500 pagina aan inspiratie gratis thuis ontvangen?
Vol met de nieuwste keukentrends, keukenprijzen, keukenopstellingen/modellen en de beste tips over keukens kopen. Ontvang het complete pakket al binnen een paar dagen bij u thuis op de mat. Hier kunt u de gratis keukenbrochures van 2024 aanvragen.

 

 

4. De opbergruimte. Denk vast na voordat u naar keukens gaat kijken wat u allemaal qua spullen op wil/moet bergen in de keuken. Naar aanleiding van dat kunt u kijken naar de geschikte opbergruimte.

Gebruikt u veel pannen?, dan is een aparte pannenkast een idee. Veel kruiden potjes?, kijk dan eens naar een speciaal kruiden rek, maar ook een apothekerskast kan hier veel mogelijkheden bieden. Ook hier kan een adviseur u bij helpen en goede tips geven.

 

5. CBW keurmerk. Centraal Branchevereniging Wonen geeft u meer zekerheid van uw aankoop. Een paar van die zekerheden zijn bijvoorbeeld;
– Aanbetalingsgarantie, Dat wil zeggen dat uw aanbetaling gegarandeerd is.

– 3 jaar (afbouwende productgarantie), Met een CBW erkenning bent u verzekerd dat de desbetreffende winkel u een aanvullende productgarantie kan bieden.

– Onpartijdige klachtafhandeling, Mocht het voorkomen dat u een klacht hebt over uw keuken dat u hebt aangeschaft bij een CBW-Erkend bedrijf, en u kunt het probleem niet oplossen met het bedrijf zelf dan is er een onafhankelijke Geschillencommissie Wonen die u daarbij kan helpen.

 

6. Offerte. Zodra u uw droomkeuken samen hebt gesteld krijgt u van de keukenzaak een offerte. Neem de offerte altijd goed door. Zorg dat u een offerte te zien krijgt met een duidelijke prijsopbouw. Andere zaken waar u op kunt letten bij een offerte zijn;

– Kijk goed naar wat er allemaal bij de prijs zit inbegrepen.

– Zit eventueel meerwerk hier al bij de prijs is? Zoja, kijk dan goed wat zij hier onder verstaan.

– Inmeting en montagekosten? Als u dit hebt afgesproken bekijk dan goed of dit al bij de prijs in zit berekend. Dit zodat u niet achteraf voor een verassing komt te staan.

– Kijk ook altijd goed wat voor garanties de keukenzaak uw bied en of u hiermee akkoord gaat.

– Aanbetaling? Volgens de wet mogen keukenzaken maximaal 50% vragen van het totale bedrag als aanbetaling. Als de winkel aangesloten is bij het Centraal Branchevereniging Wonen mag er maar maximaal 15% als aanbetaling worden gevraagd van het totaalbedrag.

 

Wij hopen dat u wat hebt aan deze belangrijke punten keuken kopen en wensen u veel succes bij de zoektocht naar uw droomkeuken.

Direct opzoek naar de goedkoopste keukens? Vergelijk hier alle keukens van het moment, of kijk hier direct voor de meest voordeligste keukens.

Eerst oriënteren? Ontvang gratis keukenbrochures in huis ter inspiratie.

Spring naar toolbar