Kookplaat

Kookplaat en kooksystemen? Vind hier alle relevante informatie betreft de verschillende kookplaten en systemen. Gas? Keramisch? Inductie? Wat zijn de voor- en nadelen van de kookplaten en wat zijn de prijzen gemiddeld? Zie het in onderstaand overzicht.

Inspiratie opdoen voor al uw keukenapparatuur? Ontvang nu de gratis keukenbrochures met o.a. alle informatie en prijzen betreft keukenapparatuur. Gelijk de goedkoopste keukens? Bekijk hier de goedkoopste keukens bij de momenteel meest voordeligste keukenzaak van Nederland.

Gas kookplaat

Een van de meest voorkomende kookplaten in Nederland is gas. Een gas kookplaat is zowel los te verkrijgen als inbouw. Wat zijn de voor en nadelen van het koken op gas? En wat kost een gas kooksysteem gemiddeld?

Voordelen:

– Gas is relatief goedkoop
– Het is geschikt voor elk soort pan
– Het kookt sneller dan bijv. elektrisch en keramisch
– Makkelijk aan de vlam te zien hoe hoog het gasstel staat
– Duurzaam

Nadelen:

– Moeilijker om schoon te maken
– Kans vlam in de pan hoger
– Verliest veel warmte langs de pan

Wat kost een gaskookplaat gemiddeld?

Een nieuwe gaskookplaat hebt u al rond de 100 euro. Gemiddeld zijn de prijzen voor een nieuwe gaskookplaat rond de 350 en 400 euro. De prijzen hangen af van de grootte, het aantal pits, en het materiaal waarvan het gemaakt is.

Gratis keukenbrochures

KooksystemenOntvang de gratis keukenbrochures binnen een paar dagen bij u thuis. Meer dan 500 pagina’s vol met de nieuwste trends, keukenopstellingen, keukenapparatuur, kooksystemen en prijzen. Schroom niet, vraag de gratis keukenbrochures aan en doe er uw voordeel mee.
Gratis keukenbrochures aanvragen.

Keramisch kookplaat

Een andere manier van koken die in veel huishoudens zult tegenkomen is het koken op keramische plaat. Een keramische kookplaat zult u eigenlijk altijd als inbouw vinden. Wat zijn de voor en nadelen van het koken op een keramische kookplaat? En wat kost een keramische kooksysteem gemiddeld?

Voordelen:

– Makkelijk schoon te maken
– Geen kans op vlam in de pan

Nadelen:

– Dure manier van koken, verbruikt veel energie
– Nieuwe pannenset voor nodig (geen oude gebruiken)
– Blijft na het koken nog heel lang warm
– Aparte groep in de meterkast i.v.m. het energie verbruik en het veilig gebruik van de plaat.

Wat kost een keramische kookplaat gemiddeld?

Een nieuwe keramische kookplaat hebt u al voor zo’n 200 euro. Gemiddeld zijn de prijzen voor een nieuwe keramische kookplaat rond 450 euro. De prijzen hangen af van de grootte van de plaat, het merk en de kwaliteit van het materiaal waarvan het gemaakt is. Bij een keramische plaat moet u de kosten voor een nieuwe pannenset niet vergeten.

Kookplaat

Inductie kookplaat

Een manier die tegenwoordig steeds meer voorkomt is het koken op inductie. Een inductie kookplaat zit altijd ingebouwd in keukens. Wat zijn de voor en nadelen van het koken op een inductie kookplaat? En wat kost een keramische kookplaat gemiddeld?

Voordelen:

– Gaat weinig energie verloren bij het koken
– Na het koken heel snel afgekoeld
– Makkelijk schoon te maken

Nadelen:

– Duurder in aanschaf
– Aparte groep in de meterkast i.v.m. het energie verbruik en het veilig gebruik van de plaat.
– Niet perse een aparte pannenset voor nodig, maar wordt wel aangeraden

Wat kost een Inductie kookplaat gemiddeld?

Een nieuwe Inductie kooksysteem hebt u al voor zo’n 350 euro. Gemiddeld zijn de prijzen voor een nieuwe keramische kookplaat tussen 500 en 600 euro. De prijzen hangen af van de grootte van de plaat, het merk en de kwaliteit van het materiaal waarvan het gemaakt is. Het wordt aangeraden een aparte pannenset te nemen. Deze kosten komen er uiteraard nog bij.

Dit was het overzicht van de verschillende kookplaten.

Ontvang gratis keukenbrochures

Doe inspiratie op voor al uw keukenapparatuur. Ontvang nu de gratis keukenbrochures vol met informatie en prijzen van keukenapparatuur. Gelijk de goedkoopste keukens vinden? Bekijk hier de goedkoopste keukens bij de momenteel meest voordeligste keukenzaak van Nederland.